Hoe is ZorgeRoos ontstaan?

ZorgeRoos is opgestart uit liefde voor de zorg. Zorgeloos zorgen voor en met elkaar. Samen zorgen voor anderen is mijn motto. Een ieder op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Zorgen kun je niet alleen maar doe je met elkaar, met ouders, verzorgers, leerkrachten, leidsters en andere verwanten of disciplines. Samenwerking met de ‘belangrijke ander‘ van het kind vind ik belangrijk, tenslotte vinden we beiden dat het welzijn van het kind voorop staat. In de meeste gevallen is de ‘belangrijke ander’ de ouder, maar dit kan uiteraard ook een andere begeleider, leidster of verzorger zijn.

Door mijn ervaring, inlevingsvermogen en het moederschap kan ik mij voorstellen dat het niet altijd gemakkelijk is om de zorg voor een kind te moeten delen met een zorgverlener. Zeker als er al eerder zorgverleners zijn geweest waarbij iedere keer een nieuwe vertrouwensband ontstaat, hetgeen uiteraard tijd nodig heeft. Maar ik ben van mening dat je al snel merkt of er een klik is; het moet goed voelen van beide kanten. Het is belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zich kan ontplooien. Ouders denken soms dat zij hun kind op een gegeven moment los moeten laten. Ik noem dit geen loslaten maar ‘anders vasthouden’, dit klinkt niet alleen mooier, maar in de praktijk werkt dit ook fijner.

Welke begeleiding bied ik?

Begeleiding:

Bent u op zoek naar zorgeloze begeleiding voor uw kind, leerling, cliënt of iemand anders die ondersteuning nodig heeft, dan bent u bij ZorgeRoos bij de juiste persoon! Na 18 jaar werkervaring bij verschillende stichtingen heb ik geleerd om betrouwbare, professionele zorg te bieden. U kunt hierbij denken aan begeleiding aan huis, maar dit kan ook op een school of peuterzaal zijn. 

Begeleiding die ik bied kan divers zijn, bijvoorbeeld begeleiding bij het aanleren van schoolse vaardigheden, oefenen met leespraat en thuisondersteuning. Het aanleren van nieuwe vaardigheden als koken, zelfverzorging, omgaan met zakgeld of het leren aangaan van sociale contacten is voor mij vanzelfsprekend. Daarnaast kan ik ook ondersteunen bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen ( ADL) indien dit van toepassing is. Doordat ik heb gewerkt als persoonlijk begeleidster, heb ik ervaring met het schrijven van zorgplannen en evaluaties.

Logeren:

Het kan soms voorkomen dat het prettig is voor ouders en/of verzorgers dat zij even tijd voor zichzelf hebben. Het kan thuis soms druk en hectisch zijn en dan kan het fijn zijn als ouders ontzien worden. ik bied logeermogelijkheden aan bij mij thuis. Het kind zal warm worden opgenomen in ons gezin, en de gewenste begeleiding en/of verzorging zal geboden worden.

Verzorging:

Heeft u of iemand uit uw omgeving verzorging nodig? Ik heb naast begeleiden ook ervaring met verschillende zorgvragen.
Dit kan gaan om een ouder iemand maar ook iemand die verzorging nodig heeft ten gevolge van een ongeval of ziekte. U kunt hierbij denken aan ADL gerichte hulp maar ook ben ik bekend met en gecertificeerd om diverse verpleegtechnische handelingen te mogen verrichten. Met geduld en een goede dosis humor bied ik de verzorging die nodig is.

Doelgroepen

Ik bied begeleiding en verzorging aan mensen van 0 tot 100 jaar, kortom de leeftijd maakt niet uit. U kunt uw hulpvraag altijd bij mij voorleggen zodat wij samen kunnen kijken naar de begeleidingsmogelijkheden; alles is bespreekbaar. Bij de begeleiding die ik bied kunt u er vanuit gaan dat dit altijd in goed overleg gaat. Dit betekent dat u de juiste zorg krijgt die nodig is en die u verwacht.

Beschikbaarheid en regio

Werktijden en dagen zijn in overleg. Mijn werkgebied is in de regio Amersfoort.

Samengevat

  • Begeleiding gehandicapten- en ouderenzorg.
  • Verzorging.
  • Werkgebied regio Amersfoort.
  • Dagen en tijden zijn in overleg.
  • Zorg uit PGB.

Klik hier om door te gaan naar zorg aanvragen.