Wie ben ik?
Mijn naam is Ilona van Beelen-Roos, ik ben 38 jaar en woon sinds 2018 samen met mijn man, zoontje van 8 en dochtertje van 6 in Amersfoort.
Mijn meisjesnaam is nog altijd Roos, vandaar de naam ZorgeRoos. Ik ben spontaan en ondernemend, heb een sterk empathisch vermogen, een luisterend oor en ik vind het belangrijk dat er ruimte is voor humor. In de zorg word vaak gesproken over een professional. Mijn mening is dat de ouder altijd de professional is van hun kind. Zij beschikken over de meeste kennis en specialisme. De relatie tussen het kind, de ouder en de zorgverlener is een dynamische driehoek. Hier heb ik meerdere cursussen voor gevolgd en deze ook herhaald, zodat ik mij altijd bewust blijf van welke rol ik heb als zorgverlener en waar ik sta in de driehoek. Hierdoor realiseer ik mij iedere keer weer dat de band tussen ouder en kind uniek is.
Stichting Ons Tweede Thuis
Vanaf mijn 17e ben ik werkzaam binnen de zorg en heb gewerkt met verschillende doelgroepen op diverse locaties.
Mijn passie voor werken in de zorg is begonnen bij ‘Ons Tweede Thuis’ (OTT), dit is een grote stichting voor mensen met een beperking. Binnen deze stichting heb ik op verschillende woonvoorzieningen gewerkt en heb ik ervaring opgedaan met mensen met een licht/matig verstandelijke of ernstig meervoudige beperking. Bij de ernstig meervoudige beperkte doelgroep waren de cliënten volledig zorg afhankelijk en werd er gebruik gemaakt van til liften.
Ik heb kennis mogen maken met mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag. Hier was zowel verbale als fysieke agressie aan de orde. Hiervoor heb ik diverse cursussen voor agressie hantering gevolgd. Binnen de gehandicapten zorg komt epilepsie met regelmaat voor, ten gevolge hiervan heb ik hier veel ervaring in opgedaan. Ik heb veel ervaring in het begeleiden van mensen met autismespectrumstoornissen (ASS). Hiervoor heb ik diverse cursussen gevolgd.
In het verleden heb ik naast mijn werk vrijwilligerswerk gedaan bij zorg gezinnen, ik ondersteunde ouders met diverse problematiek binnen het gezin. Ik haalde de kinderen uit school, ondernam activiteiten en hielp mee met de verzorging van de kinderen om op deze manier ouders te ontzien. Ook werkte ik ambulant bij gezinnen thuis om te ondersteunen.
Omdat ik mensen leerde kennen die een auditieve beperking hadden, heb ik een cursus gebarentaal gedaan om zo beter te kunnen communiceren met elkaar. Ook ben ik bekend met spraak computers en picto’s. Naast het begeleiden van deze mensen heb ik gewerkt op voorzieningen waar mensen woonden die extra ondersteuning nodig hadden bij hun ADL (Algemene Dagelijkse Levenbehoeften) of volledig afhankelijk waren van zorg. Ook ben ik bekend met diverse verpleegtechnische handelingen.
Op een voorziening voor jongeren heb ik kennis leren maken met het toe werken naar begeleid zelfstandig wonen. Om hun zelfstandigheid te vergroten kregen zij ondersteuning bij planning, zelfverzorging, koken, financiën en opbouwen en onderhouden van hun netwerk. Naast vriendschappen ontstaan er bij jongeren ook andere gevoelens zoals bijvoorbeeld verliefdheid. Maar ook andere gevoelens over zichzelf waaronder seksuele gevoelens, komen aan de orde. Ik heb cursussen gedaan voor het geven van seksuele voorlichting aan mensen met een beperking. In deze cursus werd onder andere uitgebreid ingegaan op de ontwikkeling van baby tot adolescent. Op de woongroep heb ik individueel en in groepsverband seksuele voorlichting mogen geven, ook wanneer er sprake was van een relatie tussen twee personen.
Stichting Amerpoort
Na bijna 15 jaar met veel plezier gewerkt te hebben binnen OTT heb ik ontslag genomen in verband met de verhuizing naar Amersfoort. Nadat ik samen mijn gezin ben verhuisd van Nieuw-Vennep naar Amersfoort ben ik gaan werken voor een nieuwe organisatie, namelijk Amerpoort. Bij Amerpoort ben ik kinderen gaan begeleiden binnen het reguliere onderwijs en op de kinderopvang. Daar was ik er ook voor de leidsters om hen handvaten te kunnen geven voor de hulp en begeleiding aan het kind.
Extra taken
Op de voorzieningen waar ik gewerkt heb ben ik mij steeds meer gaan ontwikkelen. Naast mijn begeleidingstaken maakte ik o.a de roosters van de teams en ben ik mij gaan richten op het werven van vrijwilligers. Het organiseren van activiteiten, zoals een quiz, talentenshow, speurtocht, of een gezellige disco behoorde ook tot mijn kwaliteiten. Het zien van mensen die genieten maakt mijn werk onder andere zo leuk. De mening van de mensen waar ik voor werk is voor mij erg belangrijk. Daarom was de rol als coach van de bewonersraad van de woning, heel passend bij mij.
Onder de tab zorgaanbod kunt u zien welke zorg ik nu graag wil en kan, gaan aanbieden.